2011-08-30 12:08:25• hírek • Póti Orsolya

Nem indul mesteri a neveléstudományok szakon

A Tanügyminisztérium rendelkezéseinek értelmében megváltozott a mesteri képzés feltételei. A Babes-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémetiben kirendelt tagozatának Pszichológia és Neveléstudományok kara az új tanévre nem kapott akkreditálást a Minőség Ellenőrző Bizottságtól; csupán a közigazgatás karon indulhat mesteri, amennyiben lesznek jelentkezők.

Az új tanügyi törvény szigorította a mesteri képzések megszervezésének feltételeit, ezért csak a következő, a 2012/2013-as tanévben indulhat képzés a BBTE Szatmárnémetiben kirendelt tagozatának neveléstudományok karán - tudtuk meg Traista Júlia titkártól.

A közigazgatási karon viszont elméletileg ettől a tanévtől is indul mesteri, amennyiben lesznek jelentkezők. Azonban biztosan ezen a héten dől el, hogy indul-e képzés vagy sem - mondta el Suta Stefan, a közigazgatási kar vezetője. Idén kiegészítő képzést sem indítanak, mert nem hagyták jóvá ezt az oktatási formát. Így azok akik erre akartak jelentkezni az I. évre kell beiratkozzanak.

Azonban még vannak helyek a Pszichológia és Neveléstudományok szakra. Ezekre szeptember 12-14 között lehet jelentkezni 9-13 óra között. Nappali képzésen 30 szabad hely, míg távoktatáson 22 szabad hely várja a jelentkezőket.

A tandíj nem emelkedett, továbbra is 2.000 lejt kell fizetni azoknak, akik az említett szakokat szeretnék elvégezni. A beiratkozási díj 150 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: